Les Coves de Serinyà superen les 800 visites en el primer mes d’obertura
03, d’agost 2022 09:46
  • Balanç positiu del primer mes d’obertura del Parc de les Coves de Serinyà que ofereix visites guiades de divendres a diumenge i els festius.
  • La setmana passada es va presentar el projecte per reconvertir l’edifici en un Centre d’Interpretació a Josep Calatayud, Secretari dels Serveis Territorials de Cultura a Girona.

El Parc de les Coves Prehistòriques de Serinyà que actualment continua amb les obres de reforma de l’edifici per reconvertir-lo en un centre d’interpretació, ha rebut un total de 820 visites des que va reobrir el passat 17 de juny. L’espai, catalogat com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) ofereix visites guiades els caps de setmana de divendres a diumenge i també els festius, tot i que es pot visitar per lliure, també entre setmana.

El 17 de juny obria de nou les portes als visitants el Parc de les Coves Prehistòriques de Serinyà, gestionades des del Consell Comarcal del Pla de l’Estany. Després d’unes primeres setmanes de visites amb comptagotes, l’arribada del mes de juliol va accelerar el nombre de persones que s’han apropat fins al Parc per conèixer com van viure els primers homínids a la comarca. Així, fins el 31 de juliol, han estat 820 el nombre de visitants que s’han comptabilitzat en aquest espai.

L’estiu passat l’equipament també va obrir, però a diferència d’aquest any, només ho feia els caps de setmana i els festius. Enguany, gràcies a la presència d’una conserge, es pot entrar al recinte també entre setmana i així conèixer les tres jaciments de les coves del Reclau Viver, de Mollet i de l’Arbreda.

Les obres del centre d’interpretació Arqueopark

El Parc de les Coves Prehistòriques de Serinyà va tancar les seves portes el juny del 2019 per convertir l’espai en un centre d’interpretació. Durant aquests tres anys s’han anat fent petites millores i reformes, mentre que el projecte museogràfic resta pendent de tramitar per tal de poder-lo exectuar. En aquest context, el passat dijous 28 de juliol, es va presentar aquest projecte al director dels Serveis Territorials a Girona del Departament de Cultura, Josep Calatayud, en una visita institucional en la que també se li va fer un recorregut pels tres jaciments de les Coves de Serinyà.

Arxiu