Josep Calatayud visita el Parc de les Coves de Serinyà
28, de juliol 2022 13:43
  • El director dels Serveis Territorials a Girona del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya ha conegut el projecte del que serà el Centre d'Interpretació de les Coves de Serinyà.  

Josep Calatayud, director dels Serveis Territorials a Girona del Departament de Cultura ha visitat el Parc de les Coves de Serinyà, on se li ha presentat com serà el renovat espai que ha de convertir l'antic museu en un centre d'interpretació. La consellera comarcal de Cultura, Anna Maria Garcia, ha estat l'encarregada d'explicar les millores que s'han fet i les que resten pendents a l'edifici. A la visita també hi ha assistit Francesc Castañer, president del Consell Comarcal i l'alcalde de Serinyà, Josep Antoni Ramon

En el ple del mes de maig, el Consell Comarcal del Pla de l'Estany va aprovar la modificació pressupostària per tal de fer realitat la transformació de l’edifici principal del Parc de les Coves de Serinyà en un centre d’interpretació. Amb aquesta modificació el pressupost destsinat en aquest 2022 per tirar endavant la reforma ascendeix a 200.000. Davant d'aquestes circumstàncies i a expenses de rebre subvencions del Departament de Cultura, aquest matí, el director dels Serveis Territorials a Girona, Josep Calatayud ha vistat les instal·lacions. 

Primer se li han ensenyat les remodelacions que ja s'han fet a l'edifici on també se li ha presentat el projecte amb les diverses sales expositives i audiovisuals que contempla el projecte. Posteriorment, la comitiva s'ha dirigit a les diferents coves en el que l'arqueòleg Julià Maroto, els hi ha fet una visita guiada explicant l'origen d'aquestes, el que s'hi ha trobat i en què estan treballant actualment. 

Coves obertes durant l'estiu

Malgrat que el Centre d'Interpretació encara està en obres, des del mes de juny i fins el primer cap de setmana de setembre, es poden tornar a visitar les Coves, ja sigui a través de visites guiades de divendres a diumenge, o lliurement entre setmana. D'aquesta manera, com a l'estiu passat, en plena època turística, aquest Bé Cultural d'Interès Nacional es poden tornar a veure.  

Arxiu