Més de 600 persones visiten l’Arqueoparc Coves de Serinyà durant el mes de juliol
14, d’agost 2024 08:22
  • Durant el passat juliol prop de 650 persones han volgut conèixer el renovat espai que va obrir les portes el dia 2 de juliol

El nou espai museogràfic de l’Arqueoparc Coves de Serinyà ha arrancat el primer mes de visites guiades superant la xifra de 600 persones. La nova etapa del Parc Arqueològic va inicar-se el passat 2 de juliol, i fins el 31 del mes passat es van registrar 533 visites, a les que s’han de sumar les més de 100 persones que van assistir a la jornada de portes obertes del passat 20 de juliol, dia en què va tenir lloc l’acte de presentació institucional.

L’Arqueoparc Coves de Serinyà ofereix un total de 4 visites guiades de dimarts a diumenge durant els mesos de juliol i agost. En aquest sentit, durant el passat juliol l’afluència de visites al recinte ha anat creixent a mesura que passaven les setmanes fins arribar a les prop de 650 persones que han passat per l’Arqueoparc durant el juliol. Destaca, sobretot, les 236 persones que van passar-hi la setmana del 23 al 28 de juliol, la setmana posterior a l’acte de presentació que va tenir lloc el 20 de juliol i en el que ja es van registrar més d’un centenar d’assistents a la jornada de portes obertes.

Francesc Castañer, president del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, valora molt positivament aquestes xifres “que posen de manifest que la nova museografia, sumat a l’atractiu que de per sí tenen les Coves de Serinyà, són un pol d’atracció per un tipus de turisme familiar”. Per la seva banda, el conseller de les Coves, Sergi Planagumà ha volgut destacar que “aquestes dades demostren que el públic tenia ganes que els jaciments i l’equipament estiguessin oberts al 100%”. Castañer i Planagumà han coincidit en què ara cal que totes les administracions “continuem apostant per aquest espai on s’hi ha fet una gran inversió, per tal que aquesta xifra de visitants es pugui consolidar”.

Bones perspectives de cara el mes d’agost

El registre de visites de la primera setmana del mes d’agost fan ser optimistes de que aquesta xifra assolida durant el juliol se superi, i amb escreix, i és que de l’1 al 11 d’agost ja s’han superat les 300 persones visitants.

L’horari d’obertura de l’equipament durant aquest mes d’agost, i també l’1 de setembre, és de dimarts a diumenge de 10 a 15 h, en els que s’ofereixen 4 visites guiades de 10 a 14 h.

Arxiu