El Consell Comarcal del Pla de l’Estany crea l’àrea de Serveis a les Persones
07, de febrer 2024 08:32
  • L’ens finalitza la reestructuració del seu organigrama amb la creació de l’àrea de Serveis a les Persones que inclou la coordinació d’Acció Social, Igualtat i Feminismes; Joventut; i Educació i Cultura.

El Consell Comarcal del Pla de l’Estany ha presentat la nova àrea de Serveis a les Persones, que neix amb l’objectiu d’oferir un servei integral, coordinat i per facilitar l’accés als serveis i l’atenció ciutadana. El responsable tècnic d’aquesta àrea serà Jordi Matamala, el fins ara coordinador de Joventut, mentre que el responsable polític és Àlex Esteba, que ocupa la figura de president de l’àrea.

Un any després de la segregació dels Serveis Socials cap al municipi de Banyoles, finalitza la reestructuració dels diferents serveis associats a les polítiques socials gestionades i coordinades des del Consell Comarcal del Pla de l’Estany que s’integren dins de l’àrea de Serveis a les Persones. Així, sota el paraigua de l’àrea hi ha les coordinacions de Joventut, Acció Social, Igualtat i Feminismes i Educació i Cultura. El president del Consell Comarcal, Francesc Castañer ha recordat que “aquesta reorganització va en concordança amb el cartipàs polític que es va aprovar a l’inici d’aquest mandat i la previsió és que la resta d’àrees també s’hi adaptin”. A més, ha afegit que “aquesta àrea ha estat la primera aprofitant els canvis que hi ha hagut en els serveis socials de la comarca, fruit de la segregació de serveis cap a l’Ajuntament de Banyoles”.

 

El nou organigrama de l’ens contempla una nova figura, la del cap de Serveis a les Persones que ocupa Jordi Matamala, des del passat 1 de febrer. Com a responsable d’aquesta àrea té a càrrec seu els serveis d’Acció Social, Igualtat i Feminismes, Educació i Cultura; Joventut i Esports. El cap polític de Serveis a les persones, Àlex Esteba ha remarcat que es tracta de serveis aparentment molt diferents però que alhora tenen molts elements comuns, i especialment el més important, posen les persones al centre” i ha afegit “fins ara tots aquests serveis havien treballat d’una forma molt més independent i ara volem que siguin serveis interconnectats i transversals.

 

Reforçar i potenciar polítiques d’igualtat i feminismes 

 

Amb aquesta nova organització també s’ha creat una nova coordinació d’Igualtat i Feminismes que integra els serveis del Servei d’Atenció Integral (SAI), el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD), el de migracions i acollida, el Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP) i el de Càpsules del Temps i el Servei de Transport Adaptat i Assistit (STAIA). La consellera comarcal d’acció social igualtat i feminismes, Rosa Coll, ha apuntat que “volem reforçar i potenciar les polítiques d’igualtat i feminismes, amb un programa personalitzat per a la comarca, per tal que aquest sigui un servei de proximitat”.

Així doncs, la coordinació d’Acció Social integrarà els serveis socials bàsics, el Servei d’Intervenció Socioeducativa (SIS), el Servei d’Orientació i Acompanyament a les Famílies (SOAF), el Servei d’Atenció a l’Entorn Domiciliari (SAED) i el Banc de Productes de Suport.

Per altra banda, els serveis que es gestionen des de les àrees d’Educació i Cultura són els de serveis educatius, cultura, patrimoni cultural, xarxa museística i xarxa de lectura i els de l’àrea de Joventut estan relacionats amb l’Oficina Jove, tècnics compartits i els Plans Locals de Joventut.

Més enllà de la voluntat de millorar la coordinació entre les diferents àrees i serveis, també hi ha l’objectiu de continuar amb les sinèrgies amb altres organismes que treballen al Pla de l’Estany, com és el cas del Consorci per a la Normalització Lingüística i el Consell Esportiu del Pla de l’Estany. En aquest sentit, el propòsit és el d’enfortir i ampliar la col·laboració amb el Consell Esportiu perquè continuï essent un referent per a les entitats i ajuntaments del Pla de l’Estany a l’hora d’organitzar proves esportives, així com per a l’assessorament i el suport en matèria d’esports.

Arxiu