Més de 150 persones han participat a les visites guiades als 11 elements patrimonials digitalitzats del Pla de l’Estany
18, de desembre 2023 17:00
  • L’àrea de Promoció Territorial del Consell Comarcal del Pla de l’Estany ha ofert les visites guiades gratuïtes durant els mesos d’octubre, novembre i desembre amb l’objectiu de dinamitzar els elements digitalitzats.

L’àrea de Promoció Territorial del Consell Comarcal del Pla de l’Estany ha organitzat un cicle de visites guiades al patrimoni de la comarca. Les visites s’han fet als 11 elements patrimonials digitalitzats de la comarca que s’inclouen en el Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) “Costa Brava Pirineu de Girona: natura, cultura i intel·ligència en xarxa”, del qual el Consell Comarcal en forma part. Més de 150 persones han participat en  les visites que s’ha fet en les darreres 8 setmanes.

 

Del 29 d’octubre al 17 de desembre l’àrea de Promoció Territorial ha dut a terme visites guiades gratuïtes als 11 elements patrimonials que s’han digitalitzat durant el darrer any. L’objectiu de les visites ha estat dinamitzar i donar a conèixer aquests indrets a través d’una guia que ha dinamitzat la visita i ha explicat la història de l’element així com la importància cultural i històrica que cal preservar i difondre. En alguns casos s’ha pogut accedir a l’interior de l‘element visitat com és el cas del pou de glaç de Palol de Revardit, l’església de Sant Cugat de Ravós del Terri, a Cornellà del Terri i la central elèctrica de Martís a Esponellà. 

 

Oriol Serrà, conseller de Promoció Territorial del Consell Comarcal del Pla de l’Estany destaca que “les visites guiades han tingut molt bona acollida entre els visitants i valorem programar-les novament en properes edicions, introduint algunes millores que ens han proposat els propis visitants”. Serrà afegeix que “la inquietud per conèixer el territori on es viu fa que ens plantegem oferir visites guiades a d’altres elements patrimonials de la comarca.”

 

De les 11 visites que s’han fet, la del bosc de Can Ginebreda de Porqueres i la de la Central Elèctica de Martís han estat les que més afluència de públic han tingut. La primera va comptar amb la participació de l’artista local Xicu Cabanyes, i la segona amb la col·laboració d’Agrienergia elèctrica, i es va poder accedir a l’interior de les instal·lacions.

 

Un cop finalitzades les visites a tots els elements digitalitzats de la comarca, es fa una valoració molt positiva de la iniciativa, donat la bona acollida per part dels visitants. Per això des de l’àrea es valora programar-les novament en properes edicions, i incloent-t’hi altres elements patrimonials del Pla de l’Estany.

Arxiu