Bon funcionament dels menjadors escolars dels centres educatius de primària de la comarca després del nou conveni amb les AFA
15, de desembre 2023 11:47

 

 

 

  • Reunió entre les AFA de les escoles i el Consell Comarcal del Pla de l’Estany per valorar el servei després que aquest curs el conveni s’hagi actualitzat per adequar-lo a la legalitat.

 

Banyoles, 15 de desembre –  El Consell Comarcal del Pla de l’Estany i les Associacions de Famílies d’Alumnes (AFA) dels centres educatius de primària de la comarca s’han reunit per avaluar el funcionament dels menjadors escolars. La trobada s’ha emmarcat en l’actualització del conveni que hi ha hagut aquest curs per encabir els 4 models de gestió dels menjadors escolars que hi ha a la comarca. Amb tot, el canvi de conveni no ha afectat al bon funcionament del servei a totes les escoles de la comarca.

 

Actualment, al Pla de l’Estany existeixen 4 model diferents de gestió de menjadors: un en el que les AFA fan gestió pròpia i actuen com a empresa, un segon model que estableix que les AFA subcontracten una empresa externa i ho han de fer a partir dels principis generals que marca la llei de contractació pública. Finalment els 2 models restants són gestió per part del Consell Comarcal a través d’una licitació i la delegació a l’ajuntament de Vilademuls.

 

Davant d’aquesta situació, el curs passat, l’ens va fer una ronda de visites a tots els menjadors escolars per avaluar-ne de primera mà el funcionament i compartir impressions amb les associacions i les direccions dels centres. Amb el grup d’escoles on les AFA subcontracten el servei de menjador a una empresa externa, és a dir, que no fan autogestió, el Consell Comarcal ha hagut d’actualitzar el conveni per tal que elles fessin la nova contractació. Aquesta adaptació del conveni s’ha fet per trobar el marc legal per tal que la subcontractació s’adapti als principis d’igualtat, transparència, lliure concurrència, publicitat i eficiència que estableix la llei de contractació pública. Per la seva banda, l’escola de Sant Esteve de Guialbes continua com fins ara, gestionat per l’Ajuntament de Vilademuls.

 

Francesc Castañer, president del Consell Comarcal del Pla de l’Estany ha valorat positivament la trobada, destacant que “Hem aconseguit continuar amb un model que impulsa la participació de les famílies. Entre tots hem de treballar per mantenir aquest model al llarg del temps i el següent pas és mantenir una relació estable amb totes les AFA a més de incentivar la col·laboració entre elles”

 

La trobada entre les AFA i el Consell Comarcal ha servit per deixar constància que el funcionament dels menjadors escolars continua essent molt bo i per crear un espai de trobada on col·laborar entre les diferents AFA i l’ens comarcal.

Arxiu