Tanca la primera edició del programa ‘En Bona Companyia’
29, de juny 2022 12:26
  • El Servei de Promoció de l’Autonomia Fem Companyia i Càritas Pla de l’Estany han col·laborat en aquest programa que ha posat en contacte joves i persones majors de 70 anys que viuen soles.

Balanç molt positiu de la primera edició del projecte ‘En Bona Companyia’ impulsat des de Càritas Pla de l’Estany i el Servei de Promoció de l’Auntonomia Fem Companyia (SPAFC) de l’àrea de Benestar Social del Consell Comarcal i amb la col·laboració dels instituts de la comarca. El projecte ha consistit en posar en contacte a joves del Pla de l’Estany amb el col·lectiu de gent gran, majors de 70 anys i que viuen soles. El proper 7 de juliol es farà l’acte d’entrega dels certificats als i les joves que han participat del programa.

Aquest any Càritas Girona i l’àrea de Benestar Social del Consell Comarcal del Pla de l’Estany han iniciat a la comarca el projecte ‘En Bona Companyia’ per posar en valor la solidaritat del jovent cap el col·lectiu de la gent gran a través del voluntariat. En aquesta primera edició hi ha pres part un total de 22 nois i noies de 4t d’ESO dels centres educatius de la comarca que, per parelles, han compartit moments amb els 11 usuaris del programa Fem Companyia.  

La finalitat de la iniciativa era la de crear vincles saludables entre aquests dos col·lectius, així els i les adolescents han acompanyat, escoltat i conversat activament a aquestes persones majors de 70 anys que viuen soles, contribuint a minimitzar els efectes de la solitud no volguda que pateixen aquests veïns i veïnes del Pla de l’Estany.  

Des del SPAFC es destaca que gràcies al projecte s’han fomentat relacions entre generacions que han servit per millorar el benestar emocional, tant dels joves com de les persones grans, i que hi ha hagut un aprenentatge mutu. A més, ‘En Bona Companyia’ també ha permès conscienciar al jovent de les problemàtiques de la gent gran, trencant així una barrera generacional.

El projecte es va iniciar el passat mes de març i s’ha allargat fins a la fi del curs escolar, tot i que s’ofereix als participants a continuar amb les trobades durant el mes de juliol. D’altra banda, el proper 7 de juliol es farà l’acte d’entrega dels certificats als nois i noies que han participat del projecte. Un acte que tindrà lloc a l’espai La Cúpula (c/Pere Alsius, nº10) de l’àrea de Benestar Social a les 16h i en el que també hi assistiran les persones grans, ateses pel servei Fem Companyia.

Arxiu