El Consell Comarcal dona un impuls al Pla Estratègic del Món Rural
01, de juny 2022 10:11
  • El Ple de passat 25 de maig va aprovar per unanimitat incrementar en 50.000 euros els treballs de tercers del Pla. 
  • La corporació també aprova destinar 22.000 euros per adquirir una furgoneta per a l’àrea de Benestar Social i 110.000 euros per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques per abastir el propi Consell.

En el Ple del Consell Comarcal del Pla de l’Estany del passat dimecres es van acordar les darrers modificacions de crèdit a càrrec del romanents líquid de Tresoreria. Una de les injeccions econòmiques s’ha destinat a impulsar el Pla Estratègic del Món Rural, un pla que té en compte els aspectes econòmics, socials i les institucions de la comarca, pel desenvolupament de projectes per donar valor i potenciar la ruralitat del Pla de l’Estany.

Un total de 50.000 euros són els que destinarà el Consell Comarcal per iniciar els projectes derivats de la diagnosi a la que es va arribar en el Pla Estratègic del Món Rural que té per objectiu impulsar iniciatives amb potencial per esdevenir font de creació i estabilització d’ocupació, alhora que una palanca per situar el medi rural de la comarca com un dels elements centrals de la seva agenda política, social, econòmica i mediambiental.

Entre els objectius estratègics que formen aquest Pla Estratègic hi ha el de donar visibilitat i valor del producte local, impulsar la comercialització i consum de producte local o apostar pels joves i les dones com a garantia de continuïtat del sector primari. Així, amb l’addició d’aquests 50.000 euros es té la voluntat d’iniciar els projectes instrumentals i estructurants per a poder desenvolupar el Pla. En aquest sentit, les primeres accions que es podran dur a terme seran l’elaboració d’un catàleg de productes i productors agroalimentaris locals, l’elaboració d’una agenda d’activitats al voltant dels productes agroalimentaris comarcals per posar en valor els aliments i el territori, i el disseny i creació d’itineraris agroturístics que possibilitin la descoberta d’explotacions agropecuàries familiars i obradors de producte local.

D’altra banda, en el passat Ple també es va aprovar dues modificacions de crèdit més. La primera per a l’adquisició d’una furgoneta per a l’àrea de Benestar Social per un valor de 22.000 euros. La segona modificació és la que té un valor econòmica més elevat, un total de 110.000 euros per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques per abastir el consum propi del Consell Comarcal.

Per últim, també es van presentar dues mocions: una sobre la sobirania fiscal i l’altra al voltant d’incorporar el crim d’ecocidi, la provocació de danys generalitzats a la natura a llarg termini com seria l’ús d’herbicides que contenen glifosat.

Arxiu