El Consell Comarcal inicia un Pla de Reactivació Socioeconòmica per fer front a la crisi de la Covid-19
13, de novembre 2020 11:42

L’Àrea de Promoció Econòmica, Turisme i Ocupació del Consell Comarcal del Pla de l’Estany (CCPE) ha començat a treballar en un Pla de Reactivació Socioeconòmica que ha de definir les mesures urgents adreçades a donar suport al teixit productiu del territori que ha resultat afectat per la crisi produïda per la Covid-19. Aquestes mesures aniran destinades, especialment, a ajudar i potenciar les empreses turístiques, els productors locals i el petit comerç.  

En concret, s’enriquiran les competències de les empreses a fi i efecte d’incrementar-ne l’eficiència i aconseguir que s’adaptin de manera més fluida a la nova situació que el mercat exigeix. També es duran a terme un seguit d’actuacions per millorar la gestió del residu agrari, la sensibilització mediambiental i la gestió dels residus porta a porta. 

Finançament 

La iniciativa del projecte sorgeix de la convocatòria de la Generalitat de Catalunya de diferents ajudes per fer front a la Covid-19. Una de les mesures adoptades pel govern català són els ajuts destinats al finançament per a l’elaboració i l’execució dels plans de reactivació socioeconòmica Covid-19. Dins d’aquesta línia de subvencions, el CCPE ha aconseguit una partida de 103.200 euros per contractar els tres experts en els camps de l’economia i les finances, el turisme i el medi ambient que ja han començat a treballar per dissenyar el corresponent Pla d’Actuació. 

El Pla de Reactivació Socioeconòmica començarà analitzant la situació actual del territori i l’impacte que ha tingut la Covid-19 com a pas previ a la definició de les línies estratègiques a partir de les quals s’elaborarà l'esmentat Pla d’Actuació que finalment s’executarà i que haurà d’estar llest i implementat en el termini d’un any. 

Actuacions 

Les actuacions concretes que es dissenyaran, segons els objectius inicials del pla, aniran orientades a promoure el producte local i fomentar el turisme rural. En aquest sentit, se'ls vol donar visibilitat a través de diverses accions, com ara campanyes de difusió i promoció, i també millorar els coneixements i les competències digitals i estratègiques dels productors locals, petits empresaris i gestors d’allotjaments rurals. 

En paral·lel, es desenvoluparan accions per millorar la gestió dels residus agraris dels petits comerços i dels allotjaments de turisme rural. Entre altres, es plantegen campanyes de formació, conscienciació i sensibilització ambiental. 

Arxiu