30, de juny 2020 10:44

El passat cap de setmana, coincidint amb el Dia de l’Orgull LGBTI, els ajuntaments del Pla de l’Estany han pintat un pas de vianants o un element de mobiliari urbà dels seus municipis per visibilitzar el compromís de la comarca en la defensa dels drets del col·lectiu. En alguns dels municipis, les pintades han estat realitzades per veïns compromesos amb aquesta reivindicació. La campanya és una iniciativa que la Generalitat de Catalunya ha proposat a tots els municipis del país, i que ha estat coordinada a la comarca pel Servei d’Atenció Integral (SAI) a les persones LGBTI, que forma part de l’Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal del Pla de l’Estany.

El SAI es va crear, a finals del 2017, amb l’objectiu d’oferir atenció personalitzada a les persones LGBTI i a tothom que s’hi adreci per qüestions de diversitat sexual, orientació sexual i identitat o expressió de gènere, a més de donar suport a l’hora de presentar incidències i denúncies per discriminació, assessorar els diferents serveis i equipaments de la comarca i promoure accions de sensibilització. La posada en marxa del SAI del Pla de l’Estany és resultat de l’entrada en vigor de la Llei 11/2014 de defensa dels drets de les persones LGBTI, d’àmbit català. Aquesta legislació estableix les estratègies que han de posar en marxa les administracions públiques per tal de fer efectius els drets de les persones LGBTI, així com facilitar que participin amb igualtat en tots els àmbits de la vida social.

Si voleu més informació sobre el SAI o fer ús dels seus serveis, podeu contactar-hi trucant al 972 58 03 88 o enviant un correu electrònic a sai@plaestany.cat.

El Pla LGBTI del Pla de l’Estany, prop de l’aprovació

Precisament, per tal de fixar els objectius que el Pla de l’Estany ha de complir els propers anys per assolir el que recull aquesta llei, el Consell Comarcal preveu aprovar properament el Pla LGBTI del Pla de l’Estany.

 

Arxiu