El Consell Comarcal del Pla de l’estany participa a la 41a Fira de Sant Maritirà de Banyoles
14, de novembre 2019 14:59

En aquesta ocasió s’oferiran tasts de productes gastronòmics locals, es podrà participar en un concurs amb un lot de productes per al guanyador i es repartiran bosses de ràfia de la marca territorial juntament amb la nova edició de la “Guia de rutes de senderisme, bicicleta i BTT de la comarca del Pla de l’Estany”

L’Àrea d’Agricultura, Promoció rural i Economia i l’Àrea de Turisme del Consell Comarcal del Pla de l’Estany seran present a la 41a edició de la Fira de Sant Martirià, que es celebra el 16 i 17 de novembre a Banyoles. L’estand situat a la fira multisectorial i comercial Firestany, dins del pavelló de la Draga, s’utilitzarà per promocionar el territori a través de la identitat visual de la marca territorial i del coneixement i el tast de productes gastronòmics de la comarca del Pla de l’Estany. També s’oferiran bosses de ràfia de la marca territorial i la nova edició de la “Guia de rutes de senderisme, bicicleta i BTT de la comarca del Pla de l’Estany”

La Fira de Sant Martirià ha esdevingut, amb el pas dels anys, un important referent per promocionar l’activitat agrícola, industrial i comercial de la comarca. Compta amb un ampli ventall d’activitats: la Mostra de Bestiar Rossam i de Races Autòctones, la Fira del Dibuix i la Pintura, la Fira d’Artesania, l’Exposició de Vehicles i Automoció i el Certamen Comercial Multisectorial Firestany, dins del pavelló de la Draga, d’important presència i tradició a la comarca. L’accés a la fira és totalment gratuït i ofereix un ampli espai d’aparcament amb capacitat per a 900 vehicles.

Per tal d’aprofundir en el coneixement del territori, l’Àrea d’Agricultura, Promoció rural i Economia del Consell Comarcal ha organitzat el concurs “Els productes gastronòmics del Pla de l’Estany”. El concurs té l’objectiu de fomentar el coneixement del territori a través dels productes gastronòmics de la comarca. Per participar-hi, els concursants hauran d’omplir una butlleta identificant a quin municipi pertany cada producte gastronòmic. Entraran a concurs totes aquelles butlletes omplertes correctament amb les dades sol·licitades i dipositades dins l’urna. El premi és un lot amb productes de la comarca del Pla de l’Estany. A més, per promocionar el patrimoni de la comarca, a dins l’estand, els visitants hi trobaran una exposició d’elements patrimonials de cada municipi.

Segons ha explicat Maria Teresa Castañer, consellera de Turisme del Consell Comarcal, “Un any més el Consell Comarcal estarem representats a la fira de Sant Martirià amb la finalitat de promocionar la comarca del Pla de l’Estany i enguany més concretament enfocats en la difusió dels productes gastronòmics comarcals a través d’un tast i d’un concurs. També regalarem novament les bosses de ràfia i la nova edició de la Guia de rutes de senderisme, bicicleta i BTT de la comarca del Pla de l’Estany.

Arxiu