Èxit dels Jocs Emporion 2023, que eviten la pluja i omplen d’activitats esportives i lúdiques el Pla de l’Estany
15, de maig 2023 10:49
  • Catorze equipaments i espais municipals de Banyoles, Porqueres, Cornellà del Terri, Fontcoberta i Palol de Revardit han acollit la cita durant aquest cap de setmana.

Un total de 5.050 participants han pres part en la novena edició dels Jocs Emporion, que han tingut lloc aquest cap de setmana a la comarca del Pla de l’Estany. Tot i la inestabilitat meteorològica, especialment durant divendres i dissabte, totes les activitats programades -algunes de les quals ja s’havien traslladat a mitja setmana a espais interiors- s’han pogut desenvolupar amb normalitat.

Enguany, l’esdeveniment s’ha repartit en catorze equipaments i espais municipals de Banyoles, Porqueres, Cornellà del Terri i Palol de Revardit. En total, dinou propostes esportives i lúdiques adreçades principalment a nens i nenes (bàsquet, patinatge artístic, natació, futbol 7, gimnàstica artística, judo, gimnàstica rítmica, handbol, hoquei sobre patins, atletisme i voleibol), però també a altres col·lectius. És el cas de la trobada esportiva per a gent gran; una activitat de «Barça Activa’t», dins el programa d’inclusió social de la Fundació FC Barcelona, en el qual hi participa la Diputació de Girona; i activitats de futbol i bàsquet adaptats.

Els Jocs Emporion, que s’han desenvolupat per segon cop al Pla de l’Estany des de la seva creació, estan impulsats per la Diputació de Girona i la Representació Territorial de l’Esport de la Generalitat de Catalunya i compten amb la coordinació tècnica dels consells esportius de les comarques gironines i la col·laboració dels municipis que els acullen.

La VII Gala Valors en Acció

Els actes associats als Jocs Emporion 2023 es tancaran aquest diumenge 21 de maig (12.00 h) a l’Auditori de Girona amb la VII Gala Valors en Acció. Es tracta d’un acte que reconeix els esportistes i equips que, en les seves participacions en les activitats organitzades pels consells esportius de les comarques gironines, han destacat pel joc net i l’exemplaritat.

Arxiu