Una trentena de persones participen a l’edició 2024-2025 del programa Voluntariat per la llengua al Pla de l’Estany
15, d’octubre 2024 12:30
  • Set noves parelles s’uneixen a les sis que continuen del curs passat, tot i que en ser un programa que es manté viu, aquesta xifra es pot anar incrementant durant el curs.

Banyoles,  15 d’octubre – El Servei Comarcal de Català del Pla de l’Estany ha presentat les noves parelles lingüístiques d’aquesta vint-i-unena edició del Programa Voluntariat per la Llengua al Pla de l’Estany. L’acte de presentació va tenir lloc dijous passat al Casal Cívic i Comunitari de Banyoles, que també és espai de trobada de les parelles i punt d’inscripció i informació.  Els participants en el programa es trobaran des d'octubre fins a finals d’any. El seu compromís és reunir-se una hora setmanal durant deu setmanes per conversar en català sobre temes d’interès comú. A més, podran gaudir d'activitats que es fan a tota la comarca o bé aprofitar algun dels descomptes que els ofereixen els establiments col·laboradors, molts dels quals també són punt de trobada.

El Voluntariat per la llengua es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari o voluntària, que parla català fluidament, i un aprenent o aprenenta, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa. És un programa que és viu durant tot l’any, de manera que les persones interessades s’hi poden inscriure al llarg de tot el curs. En iniciar-se aquesta edició, hi participen set noves parelles, que se sumen a les sis que repeteixen de l’any passat.

El VxL ofereix dues modalitats: presencial (les parelles han d'assistir al lloc de trobada que hagin acordat) i virtual (les parelles fan les trobades per mitjà d'Internet, a través de plataformes de videotrucada).

El programa va néixer l’any 2003 i ja hi han passat més de 175.000 parelles. És un programa reconegut per la Unió Europea i adoptat a l’Aran, Perpinyà, Andorra, el País Valencià, les Illes Balears i, també, a Bolzano (Itàlia) i Flandes (Bèlgica).

Per a més informació, podeu contactar amb el Servei Comarcal de Català del Pla de l’Estany (tel. 972 57 35 50, a/e: plaestany@cpnl.cat) o bé visitar la pàgina www.vxl.cat.

 

Arxiu