El Consell Comarcal del Pla de l’Estany aprova la contractació pel manteniment de les depuradores comarcals
01, d’agost 2024 08:16
  • A través d’un concurs públic es contractaran els serveis d’explotació, conservació i manteniment dels sistemes de sanejament del Terri, Serinyà i Vilademuls.
  • El pressupost base de la licitació és de 9.600.349,11 euros a repartir del 2024 al 2029.

El ple del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, celebrat aquest dimecres 31 de juliol ha aprovat la incoació d’expedient per a la contractació dels serveis d’explotació, conservació i manteniment dels sistemes de sanejament que gestiona l’ens: el de Terri i Serinyà, així com el sanejament d’aigües en alta de Vilademuls.

A partir de la tardor d’aquest any està previst que la contractació externa per a portar a terme l’explotació, conservació i manteniment de les depuradores comarcals que gestiona el Consell Comarcal del Pla de l’Estany. Així, els sistemes de sanejament de l’Estació Depuradora d’Aïgues Residuals (EDAR) del Terri i l’EDAR de Serinyà, es posaran a licitació en les properes setmanes. Aquest concurs també inclou el sanejament d’aigües en alta del municipi de Vilademuls, que des del 2020 gestiona el consell.

Francesc Castañer, president del Consell Comarcal del Pla de l’Estany ha destacat que “amb el nou contracte es dona continuïtat a aquest servei, sobretot en previsió a la incorporació de la depuradora d’Esponellà i l’ampliació de Serinyà”, a més d’afegir que “el contracte separa el consum elèctric per dos motius: d’una banda per les pujades i baixades del preu de l’electricitat i, perquè contemplem que a través del Parc Solar Fotovoltaic, en un futur es pugui fer el subministrament a aquests espais”

Dins d’aquest contracte s’hi inclouen diverses instal·lacions, separades geogràficament i que tenen molt diversa entitat i complexitat d’explotació. Els sistemes de sanejament comarcals configuren una unitat funcional que comparteix recursos materials i humans per disposar d’una gestió conjunta i coordinada. Aquests recursos es concentren principalment a l’EDAR del Terri, on es disposa de la majoria de l’espai i mitjans i es descentralitzen segons les necessitats de la resta d’EDARs i sistemes de sanejament.

La durada d’aquest contracte serà de 5 anys a comptar des de la data que s’indiqui en el contracte administratiu, i no hi haurà possibilitat de pròrrogues. S’ha fixat aquesta durada atès que es tracta de la prestació d’un servei d’alta complexitat tècnic i administrativa i, per tant, es considera adient preveure una durada que permeti la màxima estabilitat possible en la prestació del servei.

L’aprovació d’aquest expedient de contractació ha tingut lloc en un ple extraordinari celebrat aquest dimecres 31 de juliol.

Arxiu