Dia Mundial contra el Maltractament a la Gent Gran
15, de juny 2024 11:36

Un any més  el dia 15 de Juny es commemora el  Dia Mundial de presa de Consciencia del Abús y Maltractament a les persones grans. Des del Consell Comarcal del Pla de l'Estany, per reivindicar aquest dia, durant aquesta setmana s'han dut a terme diferents caminades als municipis de la comarca.

El Consell Comarcal del Pla de l’Estany, el Consell Esportiu i l’entitat Jubilus col·laboren per a l’organització de caminades de persones grans a tots els municipis de la comarca que s'han realitzat durant la setmana del 10 al 15 de Juny, i dins del context de les activitats que ja estan programades de forma ordinària  com són  la gimnàstica de manteniment i  la dinamització dels parcs de salut. A més, també s'ha fet la lectura del manifest  aprovat pel Consell Consultiu de la gent gran de Catalunya.

Cal assenyalar que es preveu que cap el 2030,  el nombre de persones de 60 anys o més augmenti  un 38%, de mil milions a 1,4 mil milions, superant  en nombre  a la joventut a nivell mundial, i aquest creixement serà  especialment major i més ràpid en les regions en vies de desenvolupament i requereix que es presti major atenció als desafiaments específics que afecten les persones grans, sobre tot en l’àmbit dels drets humans.

El maltracte a les persones grans és un problema social que existeix a tot el món i de forma general  no es notifica suficientment. Tan sols en alguns països hi ha taxes de prevalença o estimacions, que se situen entre un 1% y un 10%.  Es desconeix la magnitud del maltractament  de les persones grans però la importància social i moral és indiscutible. Per això, aquest problema requereix una resposta mundial multi professional i multi sectorial que se centra en els drets de les persones grans.

Arxiu