‘Prou d’històries!’ és la nova campanya del Consell Comarcal del Pla de l’Estany en motiu del 25N
20, de novembre 2023 13:56
  • L’àrea d’Igualtat i Feminismes del Consell Comarcal del Pla de l’Estany posa en marxa una nova campanya per reivindicar el Dia Internacional per l’Erradicació de la Violència vers les Dones.

El Consell Comarcal del Pla de l’Estany, a través de l’àrea d’Igualtat i Feminismes, ha donat a conèixer la nova campanya en motiu del 25N, Dia Internacional per l’Erradicació de la Violència vers les Dones. ‘Prou d’històries!’ és el títol de la campanya en la que a través de cinc vinyetes es vol posar el focus sobre la violència normalitzada que sovint passa a moltes llars.

‘Una història de violència normalitzada’ són un seguit d’il·lustracions que expliquen un cas de violència des de 4 perspectives: la de la mare (la víctima), el pare (l’agressor), els fills (víctimes i agressors) i, per últim, la veïna que és còmplice de la violència ja que sap que a la família es produeix una situació de violència, però no hi fa res al respecte. L’objectiu de la campanya és fer front a la violència normalitzada que sovint passa a moltes llars i que, en nuclis aïllats, s’agreuja i fa que les dones siguin més vulnerables.

Més enllà de la història, en la que cada personatge es presentarà al llarg de la setmana, també es farà difusió dels recursos que hi ha per cadascun dels implicats. Així, es destacarà el servei d’atenció psicològica a dones víctimes de violència del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Pla de l’Estany, el Programa Arrels que atén homes agressors disposats a canviar i el Programa Canviant Històries que atén infants i adolescents que han viscut violència a casa seva, entre d’altres serveis.

 

Lectura de manifest el divendres 24

En paral·lel a la campanya ‘Prou d’històries!’, durant tota aquesta setmana la bandera feminista onejarà a la seu del consell i als ajuntament de la comarca. A més, el divendres 24 de novembre es farà lectura del manifest propi que l’àrea d’Igualtat i Feminismes del Consell Comarcal del Pla de l’Estany ha elaborat per reivindicar la jornada. En aquest manifest es destaca que la violència masclista també és molt present a la comarca, com ho demostra que durant el 2023 s’han atès 58 dones al servei d’atenció psicològica del SIAD Pla de l’Estany, víctimes de múltiples formes de violència. La lectura del manifest es farà a la seu del Consell Comarcal a les 12 h del divendres 24.

‘Una història de violència normalitzada’ es podrà veure a les xarxes socials del Consell Comarcal del Pla de l’Estany i també a través de cartells que es penjaran en llocs visibles als municipis de la comarca on el SIAD Pla de l’Estany fa atenció. A l’Instagram del consell (@ccplaestany) es podrà recuperar tota la història a través dels destacats del perfil del compte.

Arxiu