Un publireportatge dona a conèixer els productes i productors del Pla de l’Estany
13, de novembre 2023 14:20
  • L’àrea de Promoció Territorial del Consell Comarcal potencia el catàleg de productes i productors de la comarca a través d’un publireportatge.

L’àrea de Promoció Territorial del Consell Comarcal del Pla de l’Estany presenta un publireportatge per divulgar els productes de la comarca, posar en valors els productors locals del territori i dinamitzar el sector. L’estrena tindrà lloc avui a les 20 h a Banyoles Televisió, un cop finalitzin els serveis informatius de la televisió local del Pla de l’Estany.

Aquest publireportatge neix de la necessitat de divulgar a través de mitjans audiovisuals el catàleg de productes i productors de la comarca que es va presentar el passat mes de març en el que es recullen un total de 21 productors que produeixen matèria primera i producte elaborat, entre els qui hi ha productors de mel, ous, carn de xai, vi, nous, horta, etc. i elaborats de pa, entre d’altres. Cada productor té una fitxa amb les seves dades, descripció, productes que elaboren, punts de veda i activitats que ofereixen. Alguns d’ells tenen el servei de visita guiada i tast de productes a les seves explotacions. A la web de promoció territorial es pot consultar el catàleg actualitzat dels productors que es van incorporant.

El publireportatge està protagonitzat per Joan Nogué, Catedràtic de Geografia Humana de la Universitat de Girona i exdirector de l'Observatori del Paisatge de Catalunya  i Maria Bouabdellah, presentadora del programa Ràndom del SX3. A través d’un diàleg quotidià, i amb un carro de la compra com a element principal, recorren la comarca comprant els productes que ofereix el territori. El carro simbolitza que la comarca és un gran supermercat on hi ha un gran ventall de productes de proximitat i remarca la gran importància que tenen alhora de configurar el paisatge de la comarca. Aquest publireportatge s’ha creat conjuntament amb Banyoles TV.

Per a la creació del reportatge s’han utilitzat imatges de producte local en primer pla i de les instal·lacions de les explotacions dels productors que s’han complementat amb imatges aèries de la comarca.

 

 

 

La durada d’aquest publireportatge és 4 minuts. A partir d’aquest es crearà un anunci de format reduït per publicar-lo a les xarxes socials i als mitjans de comunicació de manera que el missatge arribi més directe i precís.

 

Oriol Serrà, conseller de Promoció Territorial del Pla de l’Estany destaca que “cal donar a conèixer els productes de la comarca, d'aquí la importància del catàleg de productes i productors del Pla de l’Estany per posar en valor i potenciar el consum de productes local”. Serrà ha afegit  que “consumir productes de km0 i afavorir l'economia circular és cabdal pel futur del sector i per aconseguir la sobirania alimentaria”.

Aquest publireportatge s’emetrà per primer cop aquest dilluns a les 20 h, juntament amb l’entrevista que el conseller de Promoció Territorial del Consell Comarcal, Oriol Serrà, ha ofert a Banyoles Televisió i en la que dona més detalls d’aquest projecte.

Arxiu