El Consell Comarcal coordina totes les acccions relaciones amb els refugiats d'Ucraïna
11, de març 2022 14:15

En el Consell d’Alcaldes del Consell Comarcal de Pla de l’Estany celebrat el passat dimecres 9 de març, es va acordar que seria el Consell el que coordinarà totes les accions referents amb els refugiats d’Ucraïna amb l’objectiu de facilitar i coordinar les tasques a realitzar.

L’acolliment de refugiats ucraïnesos serà gestionat per l’Àrea de Benestar Social del Pla de l’Estany atès que disposa del servei d’Acollida que depèn de la Direcció General de Migracions, Refugi i Antiracisme de la Generalitat de Catalunya. Per aquest motiu, es va proposar a tots els municipis de la comarca unificar la recollida d’aquesta informació a nivell comarcal. En aquest context, cada municipi del Pla de l’Estany, en rebre una petició d’empadronament d’una persona ucraïnesa, se la derivarà a l’Àrea de Benestar Social comarcal.

D’altra banda, la intenció de l’àrea és també coordinar tots els oferiments que la ciutadania pot fer a la causa. Així, per a l’oferiment de recursos cal adreçar-se a l’adreça de correu electrònic: voluntaritat@plaestany.cat. En cas de voler acollir a refugiats ucraïnesos, per a la borsa d’habitatges, cal adreçar-se a allotjamentrefugiatsucraina@plaestany.cat.

Per la seva banda, des de la Generalitat de Catalunya també han obert un canal amb tota la informació al respecte de la Guerra d'Ucraïna. En aquest canal hi ha els números de telèfons i l'adreça electrònica a la que adreçar-se. A més, també disposen d'atenció telefònica en ucraïnès.  

Arxiu