22, de novembre 2016 11:33

El Consell Esportiu del Pla de l’Estany ha impulsat la creació del Primer Circuit de Curses Populars del Pla de l’Estany. Aquest circuit agruparà sota una mateixa iniciativa esportiva un total de cinc marxes que des de fa anys se celebren a la comarca de manera independent i que comparteixen un denominador comú: són carreres populars, amb una distància compresa entre els sis i els deu quilòmetres i tenen un recorregut amb poc desnivell i poca dificultat tècnica.  El tret de sortida del Primer Circuit de Curses Populars del Pla de l’Estany es donarà aquest mateix diumenge amb la Marxa popular Ciutat de Banyoles. La XXI Cursa Popular de Porqueres serà la següent parada del circuit el pròxim 8 de desembre. La tercera cursa inclosa en aquesta iniciativa serà la VIII Cursa Atlètica Run-Run Vall Terri. El 8 de gener tindrà lloc la II Marxa Solidària Serinyà-Mas Casadevall mentre que el 5 de març finalitzarà el circuit amb la X Volta popular a l’Estany.  Entre els objectius del circuit, hi ha el foment de la pràctica de l’esport popular a la comarca; el reconeixement a la participació i no únicament a la competició; el foment dels hàbits de vida saludables; la col·laboració amb les entitats organitzadores o el redescobriment del territori natural de la comarca. 

 

Els premis

Els esportistes que participin en les diferents curses que integren el circuit entraran en una classificació que premiarà tant aquells esportistes que han acumulat una millor puntuació al llarg de les cinc proves com aquells esportistes que han participat en totes les competicions. El circuit oferirà dos premis diferents: 

Premi Especial Puig Clarà: Aquest guardó reconeixerà l’esforç, el compromís i la fidelització dels esportistes al circuit, premiant les persones que hagin participat en totes les proves.

Premi Atleta Popular: Es lliurarà als atletes que, sumant els quatre millors resultats, obtinguin una major puntuació al llarg de tot el circuit.

 

Pel que fa a les inscripcions, els atletes que s’inscriguin en qualsevol de les proves que formen part d’aquesta iniciativa quedaran automàticament inscrits al Circuit de Curses Populars del Pla de l’Estany. Les inscripcions s’han de realitzar a través de la plataforma habilitada per a cadascuna de les proves esportives. El circuit comptarà amb un total de sis categories en funció de l’edat dels participants. El Consell Esportiu del Pla de l’Estany és l’organitzador d’aquesta iniciativa mentre que l’organització de les proves va a càrrec dels ajuntaments de Banyoles, Porqueres, Cornellà i Serinyà; la Fundació Autisme Mas Casadevall; el Club Natació Banyoles i el Club de Judo Vall del Terri. La iniciativa, a més, compta amb el suport del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, de la Generalitat de Catalunya, de la Diputació de Girona i de la Unió de Consells Esportius de Catalunya.