15, de novembre 2016 10:09

Dotze joves han trobat feina al Pla de l’Estany gràcies al programa Garantia Juvenil, impulsat per la Unió Europea i el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). Els joves, que s’han incorporat avui als seus llocs de feina, treballaran al Consell Comarcal del Pla de l’Estany, a l’Ajuntament de Banyoles i a l’Ajuntament de Porqueres durant un període de sis mesos. En concret, al Consell Comarcal del Pla de l’Estany s’han incorporat cinc persones: una educadora ambiental, una investigadora social, un auxiliar en turisme, una integradora social i una monitora de centre ocupacional per a persones amb discapacitat. A l’Ajuntament de Banyoles, han començat a treballar cinc joves: un tècnic auxiliar informador de joventut, una administrativa i tres auxiliars administratius. Per la seva banda, a l’Ajuntament de Porqueres, s’incorporen una dinamitzadora juvenil i un enginyer tècnic industrial.

 Aquestes ofertes anaven dirigides a joves inscrits al sistema de Garantia Juvenil i que complissin com a requisit tenir entre 16 i 29 anys, estar inscrits al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) com a demandants d’ocupació i tenir la titulació requerida específica del lloc de treball. Aquesta convocatòria s’ha fet en el marc de la subvenció del Servei d'Ocupació de Catalunya, destinada a incentivar la contractació en pràctiques de persones fins a 29 anys, beneficiàries del Programa de Garantia Juvenil, inscrites com a demandants d'ocupació no ocupades (DONO) al SOC.

 El SOC va posar en marxa el Pla de Garantia Juvenil a finals de 2014 per reduir l’atur entre els menors de 30 anys. Una problemàtica que també afecta el Pla de l’Estany.  Segons les últimes dades registrades, a l’octubre hi havia 447 menors de 30 anys desocupats a la comarca.