Antecedents:
L'estudi i anàlisi del sector agrari del Pla de l'Estany acumula un seguit de treballs que han permès conèixer la situació i evolució del sector a la comarca. A principis de 2018 el Consell Comarcal encarrega la confecció d'una Diagnosi territorial sobre Pagesia i Producte Local , treball que genera un gran interès entre els agents vinculats a la cadena agroalimentària de la comarca, amb una seixantena de participants en 7 taules de treball municipals. Amb la Diagnosi, el consell va obtenir un primer material estratègic per acompanyar els joves pagesos i explotacions agràries que aposten pel producte final de qualitat, i que volen aportar valor a tota la cadena agroalimentària de la comarca, per donar resposta a les tendències de consum emergents abans citades.
La Diagnosi culmina amb un llistat d'accions, entre les quals donar continuïtat al procés participatiu iniciat. Com a resultat d'això, el Consell acorda promoure un Pla d'Acció de Pagesia i Producte Local del Pla de l'Estany.
Diagnosi del sector agrari del Pla de l'Estany: Pagesia i producte local
Objectius:
El Pla d'acció per la pagesia i la producció local busca promoure un territori sa i viu, que permeti viure en el territori, del territori i amb el territori.
A partir d'un nou model de relleu productiu que:
-Enforteixi un sistema alimentari sa i de proximitat.
-Mantingui la salut dels ecosistemes per contribuir a mitigar el
canvi climàtic
-Es comprometi en mantenir i recuperar el medi natural i el
paisatge per transferir-lo a les generacions futures
-Construeixi un teixit social productiu cohesionat que estableixi
sinergies i compromisos amb altres agents del territori per
oferir una ocupació estable i de qualitat i donar al món rural el
reconeixement que es mereix.
Taules de treball:
Els passats 23 i 24 de setembre es van realitzar dues taules de treball a Porqueres i a Vilademuls per tal de debatre i traçar solucions entorn de la pagesia i producte local de la comarca on van assistir pagesos de la zona, alcaldes i personal tant del Consell com del DARP.
A les taules es va treballar de manera molt dinàmica temes com; Producció i productes, treball, ocupació, població i medi ambient dins dels sectors del porcí/aviram/boví/oví/cabrum/conreus/productes agraris locals/pagesia i territori.
Es va tractar d'una vetllada molt productiva i enriquidora on els diferents assistents van aportar moltes idees e inquietuds per tal de seguir endavant amb el Pla.
Nova edició del curs per obtenir el certificat de professionalitat en cura i maneig de cavalls 27/08/2020 L'àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Pla de l'Estany impulsa una nova edició del curs per obtenir el certificat de profession... Memòria Planificació Estratègica 18/03/2020 En aquest enllaç podeu consultar la memòria final del projecte /Portals/0/Planificació/s_Pla_Estrategic_Memoria.pdf?ver=wtvtqIiYEFBDKn6VCRXMMg%3d%3d
L'àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Pla de l'Estany impulsa una nova edició del curs per obtenir el certificat de profession...
En aquest enllaç podeu consultar la memòria final del projecte /Portals/0/Planificació/s_Pla_Estrategic_Memoria.pdf?ver=wtvtqIiYEFBDKn6VCRXMMg%3d%3d