La subvenció de 2,5 milions d'euros a l'abocador comarcal, la prevenció d'incendis i el Pla d'Acció de Pagesia i Producte Local, les principals qüestions tractades al Consell d'Alcaldes del Consell Comarcal del Pla de l'Estany
02, de juliol 2019 08:53

Aquest dijous, s’ha celebrat el Consell d’Alcaldes al Consell Comarcal del Pla de l’Estany, la sessió va comptar amb la presència de Josep Maria Tost i Borràs, director de l’Agència de Residus de Catalunya, que va venir a informar sobre la subvenció de 2,5 milions d’Euros que ha rebut el Consell Comarcal per la construcció d’un tercer vas i una planta de transferència de residus a les instal·lacions de l’abocador comarcal, també va aprofitar per explicar els objectius que té la generalitat sobre aconseguir, tant a curt com a llarg termini, millors resultats de reciclatge. En quant a l’execució del pla de construcció del tercer vas a l’abocador de Puigpalter, prèviament ha de quedar aprovat per el Consell Tècnic i per el Consell de Govern de la Generalitat. 
Tot seguit un equip format per Albert Ballesta, director del Serveis Territorials d'Interior a Girona, Elisabet Sánchez, directora dels Serveis Territorials d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació a Girona, Bombers, Mossos d’Esquadra i Agents Forestals, varen donar una xerrada sobre prevenció d’incendis. Albert Ballesta, va aportar diverses indicacions sobre prevenció als alcaldes i que una col·laboració entre Consells Comarcals, Diputacions i Ajuntaments és molt important per coordinar-se tant a nivell informatiu com en tasques logístiques per ajudar en l’extinció d’incendis.
Finalment membres de la Facultat de Geografia de la Universitat de Girona varen participar en el Consell d’Alcaldes per informar-los sobre els objectius i la finalitat del Pla d’Acció de Pagesia i Producte Local, projecte liderat i subvencionat per el Consell Comarcal del Pla de l’Estany per posar en valor el món de la pagesia i el producte local. Actualment el projecte està en fase de creació de taules de debat amb alcaldes, treballadors i productors agraris de la comarca per tal de rebre feedback i així impulsar millor el sector.


Arxiu